Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

KNJIŽNIČNI ADVENTNI KATALOG – PROMOCIJA BRANJA

V knjižnici bomo med 1. in 24. decembrom 2023 promocijo bralne kulture odeli v vzdušje čarobnega decembra. Za ta namen je stara kataložna omara dobila praznično preobleko.

Knjižnica bo vsak dan spodbujala bralno kulturo in za vse obiskovalce pripravljala tople misli in zanimive pregovore, za enega od njih je pripravljeno tudi darilce.

Prav tako smo za vas pripravili tudi tukaj na naši spletni strani v času promocijske akcije adventne bralne namige za dobre knjige. 

Vsi obiskovalci knjižnice, ki bodo oddali kupon, bodo v obdobju do 24. decembra sodelovali v žrebu za glavno nagrado – bralni dnevnik. Med obiskovalci, ki bodo oddali kupon, bo 24. decembra eden od njih nagrajen. Dobitnik nagrade bo objavljen na družbenih omrežjih in spletni strani Koroške osrednje knjižnice.

Ideja za promocijsko akcijo branja Knjižnični adventni katalog je nastala zaradi starih knjižničnih listkovnih katalogov, ki so pomenili urejen popis zaloge določene knjižnice. Pregledni in urejeni popisi knjižničnega gradiva so bili namenjeni uporabnikom in knjižničarjem. Uporabniki so lahko iskali želeno gradivo in pridobili podatek, kje je gradivo postavljeno. Knjižničarjem so služili tudi kot pomemben pripomoček za smotrno dopolnjevanje knjižničnega fonda. Najbolj pogosti so bili abecedno-imenski katalogi, naslovni in UDK-katalogi. V domoznanskem oddelku Koroške osrednje knjižnice se ti še vedno uporabljajo pri iskanju informacij za uporabnike, saj vsega, kar je opisano na kataložnih listkih, knjižnica v celoti ni prenesla v računalniški vzajemni katalog Cobiss. Ravno zaradi uveljavitve in razvoja Cobissa so starejši listkovni katalogi pravzaprav kulturna dediščina, zato jih Koroška osrednja knjižnica trajno hrani.                                                                                                     

Prisrčno vabljeni v praznično obarvano Koroško osrednjo knjižnico!