Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

Obrazi slovenskih pokrajin

VSTOPITE V BIOGRAFSKI LEKSIKON

 

 

Koroški biografski leksikon se je junija 2020 pridružil portalu Obrazi slovenskih pokrajin.

Portal Obrazi slovenskih pokrajin je spletni biografski leksikon znanih osebnosti slovenskih pokrajin ter Slovencev v zamejstvu in po svetu. Upravlja ga Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju z osrednjimi območnimi knjižnicami. Vanj so združene biografije, objavljene v regijskih leksikonih: Celjskozasavski.si, Dolenjski biografski leksikon, Gorenjci.si, Koroški biografski leksikon, Pomurci.si., Primorci.si, Spodnjepodravci.si in Štajerci.si.

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem upravlja in dodaja gesla v regijski – Koroški biografski leksikon.

Spletni vzajemni biografski leksikon znanih Korošic in Korošcev vključuje podatke o osebnostih, ki so rojene na Koroškem, so tukaj živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom zaznamovale razvoj pokrajine v zgodovini in sedanjosti. Ne glede na zgodovinske meje Koroške, so v leksikon zajete osebnosti s širšega območja regije in zamejstva.

Veseli smo tudi predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Podatke o predlagani osebnosti lahko podate preko spletnega obrazca.

Zgibanka portala Obrazi slovenskih pokrajin.