Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

Baza slovenskih filmov

 

KNJIŽNIČNA IZPOSOJA SLOVENSKIH FILMOV

Preko spletne strani Baze slovenskih filmov ali krajše BSF si lahko sedaj izposodite slovenske filme. 

Vsa navodila so dostopna na spletni strani BSF.

Kaj je potrebno narediti za prvo izposojo filmov?

  1. Za izposojo slovenskih filmov se morate najprej registrirati na spletnem portalu Baza slovenskih filmov, s tem si ustvarite brezplačen uporabniški račun na portalu BSF.
  2. Nato je potrebno uporabniški račun BSF povezati s knjižnico (to se opravi v spletnem portalu BSF  – Moj BSF – Profil). Na tem mestu potrebujete še vašo številko izkaznice in geslo za Moj Cobiss (Moja knjižnica).
  3. Sledi iskanje/brskanje po bazi in izposoja filmov.

Izposojen film vam je na voljo za ogled 48 ur.

Vsa navodila so dostopna na spletni strani BSF.

BSF ponuja:

  • več kot 160 slovenskih filmov, vključno s filmskimi klasikami kot so Sreča na vrvici, To so gadi, Na svoji zemlji, Ne joči Peter in Cvetje v jeseni;
  • ljubitelji animiranih filmov si lahko ogledate prigode Princa Ki-ki-do, Koyee, Mačka Murija, Bizgecev in druga dela mednarodno priznanih slovenskih animatorjev;
  • prost dostop tudi do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del;
  • avdiovizualna dela, ki drugje le redko najdejo pot k občinstvu (alternativna in eksperimentalna produkcija).

Kaj je BFS?

Baza slovenskih filmov je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vključuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in filmskih ustvarjalcih, video in zvočna gradiva ter video na zahtevo. Podatki in filmi v Bazi slovenskih filmov se ves čas dopolnjujejo in tako bo tudi Koroška osrednja knjižnica v prihodnje dodajala nove filme, ki si jih bodo člani lahko izposojali in gledali na spletu.

BSF je vir dostopnosti za vse tiste dokumentarne ali kratke filme, ki se ne predvajajo več v kinu, na festivalu ali na televiziji. Cilj projekta je digitalna prenova knjižnične izposoje avdiovizualnih del in večja dostopnost slovenskega filma širšemu občinstvu.

Bazo slovenskih filmov ustvarja, vzdržuje in financira:
Filmoteka, zavod za širjenje filmske kulture, nevladna organizacija