Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

Čebela bere med

Projekt z naslovom Čebela bere med, v katerem sodelujemo: Las Mežiške doline, Las Zgornje Savinjske in Šaleške doline, Las Raznolikost podeželja, Las Spodnje Savinjske doline ter Las Mislinjske in Dravske doline, je bil v drugo uspešen. Projekt je dvoleten in se zaključi do 30. oktobra 2022.

Koroška osrednja knjižnica bo v prvi fazi, ki se zaključi 30. septembra 2021, pridobila in opremila grajsko kavarno. Prav tako bo po smernicah in rezultatu projekta Lahko je brati opremila kotiček za lahko branje. S projektom bomo pridobili novo opremo, povečali socialno vključenost ranljivih skupin ter vseskozi skrbeli tudi za promocijo naše kulturne dediščine. Prav tako bomo z oblikovanjem ustrezne zbirke gradiv in z naborom prireditev za ozaveščanje prebivalcev vseh starosti začrtali koncept zelene knjižnice. Spremljajoče in dodatne aktivnosti bodo predavanja in delavnice na temo ekologije, naravovarstva, pomena čebel in čebelarjenja. Rezultat tega projekta bo tudi potujoča razstava o čebelah in čebelarjenju ter slikopis o čebelah. V letu 2021 bo s sredstvi tega projekta izveden koncert manjše glasbene skupine, predavanje o zeliščih in medovitih rastlinah ter terenska delavnica, na kateri bomo spoznavali medovite rastline.

Želimo postati referenčna knjižnica lahkega branja, zato bo posebej urejen kotiček za prilagojeno gradivo del naše ponudbe in bo omogočal nadaljnji strokovni razvoj knjižničnih delavcev.

Skupna vrednost projekta je 107.649,51 evra; delež sofinanciranja iz evropskih skladov je 85 %. Ostalo financira Občina Ravne na Koroškem in z nekaj prireditvami tudi KOK.