Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

Korošci pa bukve beremo – bralna značka za odrasle

Projekt Korošci pa bukve beremo je bralna značka za odrasle, ki je namenjena vsem bralcem koroške regije in zamejske knjižnice v Celovcu.

V projektu so se nam pridružile vse koroške splošne knjižnice in Slovenska študijska knjižnica v Celovcu. Vsaka knjižnica za spodbujanje branja in bralne kulture v ta namen pripravi svoj priporočilni seznam.

Bralno sezono tradicionalno pričnemo novembra, ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic, in zaključimo naslednje leto aprila, ob svetovnem dnevu knjige.

Kot povabilo k branju bralcem Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika ponudimo priročno knjižico, ki vsebuje priporočilni seznam. Bralci sodelujejo tako, da s seznama preberejo pet knjig in nagradni odrezek oddajo v knjižnici, preko spletnega obrazca ali po elektronski pošti.

Priročna knjižica vsebuje tudi seznam knjig, prirejenih v lahko branje, saj sodelujejo tudi bralci CUDV Črna na Koroškem in Doma starejših na Fari na Prevaljah. Bralci lahkega branja sodelujejo tako, da s seznama preberejo tri knjige.

Vsako sezono bralne značke za odrasle vse sodelujoče bralce razveselimo z bralno nagrado.

Novo bralno sezono začnemo novembra 2023.

Informacije:

Neža Molnar
02 870 54 20
kbb@knjiznica-ravne.si

 

V Koroški osrednji knjižnici se spoznamo na knjige in se ne bojimo branja, zato še vedno spodbujamo branje za odrasle.

Draž knjig nagovarja k branju in nagrajuje z rastjo srčne kulture.

Bralno sezono začenjamo 21. novembra 2022, zaključimo pa 20. aprila 2023. Sodelujemo tako, da s priporočilnega seznama preberemo izbrane knjige, izpolnimo nagradni odrezek in ga do ponedeljka, 10. aprila 2023, oddamo v knjižnici, preko spletnega obrazca na strani knjižnice ali po elektronski pošti.

Priporočilni seznam gradiva najdete: