Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

FESTIVAL IN MOKRE KOCE

Četrtek, 30. maj, in petek, 31. maj 2024

ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! in Knjižne olimpijske igre, KOI 2024

Festivalsko dogajanje je v zadnjih dneh maja naznanilo začetek poletne bralne sezone. Tokrat sta si dež in sonce podajala roke, a pisanega kulturnega programa to ni zmotilo. Prizorišča dogajanj so bila Grajski park, grajski vrt in prostori Koroške osrednje knjižnice.

Postavitev razstave fotografij na drevesnih deblih vsako leto naznani začetek festivalskega dogajanja. Leto sta se s skupnim avtorskim ciklom predstavila Nika Hölcl in Dobran Laznik.

Množica najmlajših si je na grajskem vrtu ogledala gledališko predstavo Črtek v mestu v izvedbi gledališča KUKUC. Iskriva zgodba o mladičku tigru, ki ga otroška zvedavost popelje iz živalskega vrta v veliko mesto, je majhne in velike ozaveščala o aktualnih vrednotah trajnostne mobilnosti in z varnostjo v cestnem prometu.

Na tradicionalnem Iskanju knjižnega zaklada so osnovnošolci spoznavali knjižnico in s pomočjo rešenega gesla uspešno našli lokacijo skritega knjižnega zaklada.

Zasedba Hedera vento, ki svoj glasben izraz gradi na svojstvenem prepletu različnih žanrov in bogastvu naše kulturne dediščine, je navdušila občinstvo v četrtek zvečer.

Petkovo dopoldne je minilo v duhu 8. Knjižnih olimpijski iger, KOI 2024. Pet ekip, organizatorji in olimpijska komisija iz vrst Društva bibliotekarjev Koroške smo se zabavali ob štirih klasičnih disciplinah: Lepotni čitalnici, Knjižnem maratonu, Zanki Uganki in Knjižnem poligonu. Prvo mesto je osvojila ekipa LURA, drugo je pripadlo ekipi iz Knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec, z medaljo 3. mesta pa smo ovenčali ekipo iz Knjižnice Velenje.

Foto: Nike Hölcl Praper