Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

PETA OLIMPIJADA: predstavitev knjige Tadeje Brankovič

Tadeja Brankovič je nekdanja vrhunska biatlonka, mama, predavateljica, poslovna ženska in avtorica avtobiografije Peta olimpijada. V knjigi
opisuje življenje vrhunske športnice, njeno odrekanje, veselje, vztrajnost, razočaranje in zakulisje priprav na največja tekmovanja. A njene štiri olimpijade so bile le priprava na njeno peto – diagnozo rak. Ta ne meri hitrosti.
Življenje jo je začelo preizkušati po športni karieri, pri čemer so jo trma, odločnost, pozitivnost in njen nasmeh spodbujali, da se ni predala. Zavihala je rokave in sprejela nov izziv. Peta olimpijada jo je naučila marsičesa: tega, da smo minljivi, da imamo izjemno moč in da tudi ob najhujši preizkušnji ne odnehamo. Danes pravi, da živi. Z vsem zavedanjem, da je življenje lepo. Vsako težavo vidi kot izziv. Knjiga je kljub pretresljivi zgodbi zelo pozitivna in navdihujoča. V njej lahko začutite Tadejo v vseh njenih izzivih, tako kot je.
Skozi knjigo nam sporoča, kaj pomeni boriti se, kako živeti življenje in kaj je v življenju res pomembno. Ne ovinkari, ampak res podrobno opisuje, kako je zmogla čez vse ovire in kako jih je doživljala.

Prireditev je v okviru Društva ONKOMAN: Krog življenja.