Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

Cenik grajske časopisne kavarne Eleonora

 

Delovni čas

 ponedeljek – petek: 8.00 – 19.00

sobota: 8.00 – 19.00

 

CENIK PIJAČ

CENIK SLADIC

CENIK SLADOLEDOV

POROČNI CENIK

Obiščite nas tudi virtualno na FB profilu kavarne.

Odprtje Grajske časopisne kavarne Eleonora

Dvoletni projekt z naslovom Čebela bere med, v katerem sodelujemo: Las Mežiške doline, Las Zgornje Savinjske in Šaleške doline, Las Raznolikost podeželja, Las Spodnje Savinjske doline ter Las Mislinjske in Dravske doline, je na svojstven način povezal knjižnice s čebelarsko tradicijo, ekologijo in naravovarstvom. V Mežiški dolini se dogaja že celo leto: otroci so se učili o pomenu čebel in čebelarjenju na potujoči razstavi in delavnicah ter listali slikopis o čebelah, na čebelnjaku na Piglu se je uredila fotovoltaika, v Koroški osrednji knjižnici pa smo maja pridobili nov oddelek s prilagojenim gradivom Berem zlahka.

Poletni meseci so minili v znamenju manjših gradbenih del in preurejanja prostorov časopisne čitalnice, pritlične verande in veznega prostora, ki je bil že od obnove knjižnice namenjen grajski kavarni. 29. septembra 2021 pa smo Grajsko časopisno kavarno Eleonora slovesno predali namenu. Poleg prijetnega okolja in bogate izbire časnikov in časopisov vam poleg kave nudimo izbrane pijače in unikatne sladice. Naša želja je, da časopisna kavarna v bodoče postane prostor srečevanj, prijateljskih klepetov, priložnostnih kulturnih dogodkov in večerov ob glasbi.

Za konec pa še zgodba, od kod smo izbrskali ime ‘Eleonora’?

Pred skoraj desetimi leti nas je po spletu okoliščin obiskala dr. Eleonora Thun, rojena Thurn Valsassina, najmlajša vnukinja zadnjega ravenskega grofa. Kot mlado dekle je morala po nemški okupaciji Guštanja z družino zapustiti grad. S spomini nam je popestrila in oživila zgodbe preteklosti in s svojo prav posebno prezenco pustila močan pečat. Je edina neposredna potomka nekdanjih grofov, ki je obiskala knjižnico po njeni ustanovitvi v prostorih gradu Ravne.

Naj bo ime ‘Eleonora’ simbolična vez med preteklostjo in hkrati izziv za nove naloge in vsebine, ki vam jih želimo ponuditi. Saj knjižnice smo vrata v vse čase!