Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

KRONA MAGISTRALE / MANDALA V LUČI FRANCETA PREŠERNA – razstava

Ob slovenskem kulturnem prazniku

Avtorica razstave Sonia Sofia Trošt je arhitektka in magistra Akademije za likovno umetnost v Ljubljani. Skozi mnoga leta učenj slikarskih in arhitekturnih tehnik, spoznavanj barve in čopiča na platnu, razstav doma in v tujini, se je skozi njeno delo oblikoval povsem avtentični likovni svet eko Art mandal. Slika razne energetske strukture, nebesne oblike; simbolizira odseve vesolja, potovanje planetov, cikle v naravi, na naši zemeljski obli. Impresionira z neverjetnim prepletom barv, oblik, eko naravnih materialov, kristalov, peskov, s katerimi prenaša svet Nevidnega v svet Vidnega. Pričujoča razstava vas bo napolnila z vtisi, občutki, vibracijami, ki jih Sonia Sofia Trošt na ekspresivni subtilni način prenaša na platna večjih dimenzij.
Odprtje razstave bodo soustvarili: literarna kritičarka in umetnostna zgodovinarka Milena Zlatar, prof. Mirjam Senica in operni pevec Neven Stipanov. Razstava bo na ogled do 24. februarja.

Vljudno vas prosimo, da za udeležbo na javnih prireditvah Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika upoštevate PCT-pogoj.