Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

Draga Puc: PODOBE NEKEGA ŽIVLJENA – razstava

Razstava Podobe nekega življenja je dokumentarni fotoesej Drage Puc v počastitev Karla Pečka, ob stoprvi obletnici njegovega rojstva.

Razstava poskuša subjektivno – avtorsko, a vendar z dovolj dokumentarne ostrine, predstaviti manj znane postaje in dogodke v življenju človeka, ki je ‘videl dlje, kot se sme sanjati’ in je s tem, s svojimi sodelavci, na svetovni zemljevid zarisal Slovenj Gradec: ta je z  njim, in tudi zaradi njega, postalo mesto Glasnik miru.Razstava je hkrati pričevanje o življenjski poti, ki je bila svojevrstna golgota in primer neuklonljive prežihovsko-samorastniške življenjske moči, vztrajnosti in pokončnosti.
Sestavlja jo 74 fotografij, postavljenih v 11 poglavij. Njihovo mehko vezno tkivo je ‘osebni komentar’ – so fragmenti iz spominov Karla Pečka, ki jih je v pogovorih z njim, ohranil  Andrej Makuc.
Projekt je nastajal od novembra 2017 do februarja 2020. V delu ga je podprla MO Slovenj Gradec. Izbor fragmentov misli, razvrstitev poglavij  in postavitev fotografij je avtorica opravila v sodelovanju z Josipom Košuto.