Iskalnik COBISS
Iskalnik COBISS

Bodi kul, beri ful – branje za mlade

Bliža se 10. maj, ko bo zaključna prireditev Bodi kul, beri ful.

 

 

 

Bralna sezona 2022/2023 projekta območnosti Bodi kul, beri ful prinaša nov bralni izziv – sodelujoče naprošamo, da iz izbrane knjižne trojice izpišete tri kulske citate.

Želimo vam ful bralnih užitkov! 

Kdaj?

Bralno sezono začenjamo v Tednu otroka (3.-9. oktober), v katerem otroke in mlade po vsej Slovenjii še posebei spodbujamo k ustvarjalnemu in kritičnemu razmišljanju, razvijanju domišljije in igrivosti.

Končali jo bomo 23. aprila, ob svetovnem dnevu knjige.

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo maja 2023.

Kdo?

Mladi od 13. do 18. leta.

Kje?

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem in njenih enotah, Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec, Knjižnici Dravograd, Knjižnici Radlje ob Dravi, v osnovnošolskih in srednješolskih knjižnicah na Koroškem ter v Slovenski študijski knjižnici v Celovcu.

Kako?

Preberite najmanj tri knjige s priporočenega seznama. V to knjižico navedite osnovne podatke. Izberite kratek odlomek/citat iz knjige, ki vam je bil res kul, in ga zapišite. Podajte oceno knjige in po želji še vašo kritiko.

Zatorej: bodi kul, beri ful in uživaj na knjižnem potovanju po svetovih znanja in domišljije.

 

Bodi kul, beri ful gre na Instagram

Bodi kul, beri ful bo v letošnji sezoni dobil svoj Instagram profil! Sodelujoči bralci boste lahko na njem objavili zanimive fotografije, povezane z branjem v najrazličnejših situacijah in okoljih. Med prispelimi fotografijami bomo avtorjema podelili praktični nagradi–zmagovita bo tista z največ všečki in ena po izboru posebne komisije. Ta bo naslednjo sezono krasila naslovnico knjižice Bodi kul, beri ful.

Vabljeni k sodelovanju!

Kdaj?

Od oktobra 2020 do 15.  marca 2021.
Projekt bo letos izjemoma podaljšan čez poletje in se bo zaključil v ponedeljek, 20. septembra 2021. Vabljeni, da se pridružite!

Kdo?

Mladi od 13. do 18. leta.

Kje?

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec, Knjižnici Dravograd, Knjižnici Radlje ob Dravi, osnovnošolskih in srednješolskih knjižnica ter v Slovenski študijski knjižnici v Celovcu.

Kako?

Prebrati moraš najmanj tri knjige s priporočenega seznama ter o njih navesti osnovne podatke, napisati svoje misli in podati oceno. Izpolnjene podatke oddaš v šolski ali splošni knjižnici.

Zatorej: bodi kul, beri ful in sodeluj pri projektu branja za mlade tudi v tej sezoni!

Prijetno branje.

Prebrano lahko zapišeš tudi tukaj na spletnem obrazcu.

 


Zgibanka Bodi kul, beri ful

Informacije:


   Manja Miklavc
   02 870 54 28
   manja.miklavc@knjiznica-ravne.si